Amateur Radio Club „Croatian Flora Fauna“ 9A1WFF

Tea, 9A3HTT, “probila led”!

Leave a comment

Nova članica Radiokluba Hrvatska Flora Fauna, slijepa studentica Tea, 9A3HTT, odradila je prvu 9AFF aktivaciju. Uz pomoć dvojice iskusnih operatora iz njenog Radiokluba (Daki, 9A2WJ i Emir, 9A6AA) dana 8. studenoga boravila je u Posebnom rezervatu šumske vegetacije Gračec – Lukovića – Rebar, 9AFF-088, smještenom na jugoistočnim obroncima Medvednice. Rekla je da je jako zadovoljna s prvim druženjem u prirodi.
Nije u pitanju samo aktivacija i 182 veze s te reference, već i pregršt informacija koje je dobila. Za slijepu osobu posebni je doživljaj “uživo” se upoznati s kablovima, žičnom antenom, uređajem, izvlačenjem teleskopskog antenskog stupa, agregatom te – SSB modulacijom! Za početak, nastojali smo strah svladati vezama samo s našim postajama. Idući puta ide se dalje.

Druženje se završilo pitanjem “kamo idemo sljedeći vikend?”. Po ugledu na slijepog Zvonimira, koji je uz upornu Dakijevu obuku, nedavno osvojio 6 mjesto u svojoj kategoriji (ali za videće!) na Međunarodnom HST natjecanju u Makedoniji, već je pao prvi dogovor s Dakijem, 9A2WJ, o Teinom početku učenja telegrafije…

Tea_9A3HTT@9AFF-088

9AFF-088

Author: 9A6AA

Amateur Radio Club Croatian Flora Fauna

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s