Amateur Radio Club „Croatian Flora Fauna“ 9A1WFF

Radioklub Hrvatska Flora Fauna na Sajmu mogućnosti

Leave a comment

Na tradicionalnom Sajmu mogućnosti koji se 13. listopada 2017. godine održao u dvorištu zagrebačke OŠ Davorina Trstenjaka, svoj rad su predstavili i članovi Radiokluba Hrvatska Flora Fauna. Sajmovi su rezultat suradnje zagrebačke policije s odgojno-obrazovnim institucijama ali i s nizom športskih, kulturno-umjetničkih i drugih udruga koje djeluju na području grada odnosno u neposrednoj blizini škola koje pohađaju učenici. Također, plod je to i kvalitetne suradnje PU zagrebačke s mjerodavnim tijelima i uredima Grada Zagreba. Svakako trebamo napomenuti da je RK HFF na Sajmu sudjelovao uz potporu Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport.
Na ovakvim druženjima želi se učenicima viših razreda osnovnih škola pokazati čime se (pozitivnim) u slobodno vrijeme bave odrasli, odnosno, čime bi se i oni mogli danas-sutra baviti u izvanškolskim aktivnostima. Djeca su mogla, odmah na mjestu održavanja sajma, ″istražiti″ što ih najviše zanima. Ove godina na Sajam je došlo oko 400 učenika iz 5 trnjanskih škola. Na našem štandu postavili smo radijsku postaju (mogli su pratiti radioveze koje su bile u tijeku), izložili opremu za ARDF (i odašiljač se čuo negdje iz grmlja), približili im vezu između ARDF-a i traženja obilježenih životinja u prirodi, izloženi su uzorci jednostavnih elektroničkih sklopova koje će uz pomoć članova RK HFF ove godine izrađivati učenici ove škole a najzanimljiviji im je bio taster (tipkalo) pa su mnogi probali otkucati svoje ime. Očekivano, velika zagonetka je bila kožna ogrlica s ugrađenim odašiljačem koju je Klub nedavno dobio na poklon od profesora Hubera sa zagrebačkog Veterinarskog fakulteta.
Zahvaljujemo se organizatorima što su nas pozvali jer i sami vidimo da je ovo jedno od preventivnih djelovanja, poglavito kad su u pitanju mladi. Drago nam je da smo se kroz ugodno druženje priključili ovoj zanimljivoj akciji i dali svoj obol. I nama je drago kada bi se u samom startu ispravljale određene devijacije među mladima, jer kod pojedinaca dominira vršnjačko nasilje, vandalizam te drugi oblici rizičnog ponašanja.
Spomenimo da su pored nas bili i članovi RK Dubrava, koji su se aktivno uključili u ovaj događaj.
Evo i male fotogalerije…

Author: 9A6AA

Amateur Radio Club Croatian Flora Fauna

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s