Amateur Radio Club „Croatian Flora Fauna“ 9A1WFF

Članovi RKHFF u OŠ “Retkovec” (VI)

2 Comments

Nakon uspješno prijeđene prve stepenice (školski nivo), tri učenika OŠ Retkovec uz pomoć članova RK HFF nastavljaju pripreme ali sada za županijski nivo 60. natjecanja mladih tehničara iz područja Radiokomunikacija. Danas, 16.2.2018. godine, došli su im dati potporu još dva člana RK HFF,  Danijel, DN6DR, i Danny, 9A1DR (aka DF7DR). Mladi Danijel je prvi puta uzeo goniometar u ruke te se okušao u ovoj športsko-tehničkoj disciplini. Pronašao je sakriveni odašiljač, ali, naravno, ne tako brzo kao Sara, Filip i Benjamin. Njih troje su dobili svaki po goniometar pa su se potom tri lovca rastrčala po livadi, natječući se tko će prije do lisiceU teoretskom dijelu, tajnik RK HFF, Ivica, 9A2HW, masirao ih je s elektronikom: diode, otpornici, titrajni krugovi, kondenzatori, antene, elektromagnetski valovi, izmjenična i istosmjerna struja… Bilo je i pitanja. Filip: Kako izgleda dijagram stanja napona akumulatora u mome mobitelu na kraju dana?

Ove pripreme za natjecanje mladih tehničara bile su i povod da se RK HFF potrudio te došao u posjed filma (hvala Ivanu, 9A2AY) za izradu tiskanih pločica za odašiljač kakav koriste mladi tehničari u obuci i natjecanju (Ivica, 9A2HW je napravio jedan takav, ali bez izvornih pločica). Sada, kada su i pločice izrađene, cilj je da se do županijskog natjecanja naprave dva-tri takva uređaja.

Na kraju, hvala Danijelu, DN6DR, na donaciji namijenjenoj članovima RK HFF koji i lipnju odlaze na sedmodnevnu ekspediciju na Palagružu. Još jedan kanister goriva za agregat je osiguran!

Author: 9A6AA

Amateur Radio Club Croatian Flora Fauna

2 thoughts on “Članovi RKHFF u OŠ “Retkovec” (VI)

  1. Pingback: … učenici OŠ “Retkovec” na Županijskom natjecanju | Amateur Radio Club „Croatian Flora Fauna“

  2. Pingback: Beni ide dalje… | Amateur Radio Club „Croatian Flora Fauna“

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s