Amateur Radio Club „Croatian Flora Fauna“ 9A1WFF

Članovi Radiokluba HFF na Sajmu mogućnosti u OŠ Luka (Sesvete)

Leave a comment

“Fair of Opportunities” in cooperation with the Zagreb Police.

Dana 30. svibnja u vremenu u Sesvetama, na prostoru Osnovne škole Luka, Otona Ivekovića 16, održan je “Sajam mogućnosti” u sklopu preventivnog programa “Zajedno više možemo”, čija je osnovna svrha prevencija zlouporabe opojnih droga i ostalih sredstava ovisnosti, vandalizma, vršnjačkog nasilja i drugih oblika rizičnog ponašanja i razvijanje povjerenja između djece i policije.

Sajam tradicionalno organizira Policijska uprava zagrebačka u suradnji s Gradom Zagrebom, a s ciljem uključivanja što većeg broja djece u izvannastavne aktivnosti.

Na sajmu je sudjelovalo oko 300-tinjak djece iz osnovnih škola s područja Sesveta, kojima su se predstavili razni sportski klubovi, kulturno-umjetnička društva i udruge a među njima i radioklubovi Hrvatska Flora Fauna i Dubrava.

Svakako treba napomenuti da je Klub na Sajmu sudjelovao uz potporu Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport. Na ovakvim druženjima želi se učenicima osnovnih škola pokazati čime se (pozitivnim) u slobodno vrijeme bave odrasli, odnosno, čime bi se i oni mogli danas-sutra baviti u izvanškolskim aktivnostima. Djeca su mogla, odmah na mjestu održavanja Sajma, istražiti što ih najviše zanima. Nekoliko njih se odvažili te uspostavili radiovezu sa Žakom, 9A2T, koji je radio od kuće, kao i sa članovima RK Dubrava, koji su svoju opremu instalirali na suprotnom kraju školskog dvorišta. Objašnjavali smo im značaj radioamaterskih veza u slučaju kada njihovi mobiteli i sve te moderne pošasti prestanu raditi pod utjecajem neke od nepogoda. To su brzo shvatili. Oni koji su održali QSO brzo su dovodili svoje prijatelje da i oni pokušaju. Zaključili su da je to toliko slično mobitelu a istovremeno i jako različito.

Kroz kratku fotogaleriju, između ostaloga, prikazano je predstavljanje Radiokluba HFF i njihovih članova koji su došli na poziv g. Korenjaka iz Policijske uprave zagrebačke. Ispred Radiokluba HFF nazočili su Danijel (DN6DR), Danny (9A1DR aka DF7DR), Ivica (9A2HW) i Emir (9A6AA). Postavili su kratkovalnu postaju s antenom i agregatom, izložili radioamaterske QSL kartice, donijeli odašiljače i goniometre koje koriste u ARG-u te ostali popratni materijal i opremu. 

Zahvaljujemo se organizatorima što su nas pozvali jer i sami vidimo da je ova aktivnost policije, kao jedno od preventivnih djelovanja, poglavito kad su u pitanju mladi. Drago nam je da smo se priključili ovoj zanimljivoj akciji i dali svoj obol.

Author: 9A6AA

Amateur Radio Club Croatian Flora Fauna

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s