Amateur Radio Club „Croatian Flora Fauna“ 9A1WFF

Zagreb: The competition of young technicians (school level) has been completed.

Leave a comment

1.2.2019.
The competition of young technicians – Radiocommunication (school level of Zagreb’s primary schools) has been completed.

Završeno je Natjecanje mladih tehničara (NMT – Radiokomunikacije) za učenike zagrebačkih osnovnih škola.

Danas je održano i zadnje natjecanje u sklopu 61. NMT – školska razina iz područja Radiokomunikacija.
Koncem 2018. godine Radioklubu Hrvatska Flora Fauna (RK HFF)  prijavilo se 6 osnovnih škola da bi na kraju, članovi Kluba pripremali učenike iz njih 4, a to su OŠ Borovje, OŠ Ljubljanica, OŠ Retkovec i OŠ M.J. Zagorke. Ukupno je bilo uključeno 34 učenika i učenice, od 5. do 8. razreda. U nekim školama pripreme su počele koncem studenoga 2018. a u nekima počekom siječnja 2019. godine. Članovi RK HFF proveli su ukupno 50 sati na pripremama učenika tih škola!

Kao što smo već pisali, natjecanje iz Radiokomunikacija sadržavalo je tri ocjene: (I) Pismeni dio, (II) izrada tehničke tvorevine te (III) pronalaženje skrivenoga odašiljača. Hvala Željku (9A2EY) na ideji koju je kroz zadatak postavio pred natjecatelje. Jednostavno, kreativno, poučno…

Uvjereni smo da su profesorice Silvana, Vesna, Katarina i Valentina uložile jako puno truda da svoju grupu održe do kraja. Naime, učenici su jako opterećeni brojnim izvanškolskim aktivnostima a izgleda da bavljenje tehnikom nije baš IN.

Najbolji iz svake od navedenih škola biti će pozvan na Županijski nivo 61. NMT koji će se održati 1. ožujka 2019., u OŠ J. Kaštelana.

Pripreme se nastavljaju. Ovaj puta još ozbiljnije…

Članovi RK HFF planiraju predavanja u obliku tečaja iz navedenoga područja s naglaskom na uporabu ARDF (ARG) prijamnika u traženju (skrivenoga) odašiljača. Više o tome nakon 61. NMT – državna razina u Poreču. Hoće li to biti organizirano ovisiti će o broju zainteresiranih mentora (profesora tehničkog odgoja) zagrebačkih osnovnih škola. Klub kani omogućiti nabavu ARDF prijamnika i odašiljača. O tome, kasnije. U Poreču i nakon njega.

Author: 9A6AA

Amateur Radio Club Croatian Flora Fauna

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s