Amateur Radio Club „Croatian Flora Fauna“ 9A1WFF

Members of Radio Club Croatian Flora Fauna @ Hamfest TIROL 2019

Leave a comment

7./8. September 2019

As part of the international collaboration, members of the Radio Club Croatian Flora Fauna (RC CFF), Franjo, 9A2MF, Mladen, 9A2NA (+ Livio, 9A7Y) spent weekend in Austria (Tyrol) as guests of Eve, OE7EVI and Herbert, OE7GHJ (aka 9A8GHJ), also members our Radio Club. Meeting (Hamfest) was about 10 km of the German Border in West Austria.
Franjo, 9A2MF told us about his experience:

Members of RC CFF: Franjo – 9A2MF, Herbert, 9A8GHJ, Evi – OE7EVI & Mladen, 9A2NA

“U sklopu međunarodne suradnje članova Radiokluba Hrvatska Flora Fauna (RK HFF), a na poziv naših članova Eve, OE7EVI i Herberta, OE7GHJ (9A8GHJ) da gostujemo na Hamfestu koje je oraganizirao njihov austrijski radioklub, OE7XKJ, Kufstein, 7. i 8. rujna 2019., uputila su se naša dva člana, Mladen, 9A2NA, i Franjo, 9A2MF  a pridružio nam se i prijatelj Livio, 9A7Y. Planirano je da se u ta dva dana druženja odradi in atjecanje „Fielday SSB 2019“, tako da smo i mi „uskočili“ dva puta po dva sata, i tako im pomogli da dođu, kako su rekli, do vrlo dobroga rezutata od 1300 QSOa!  Bit će i nama drago ako i plasman bude vrlo dobar!

Da nastavimo odmah o natjecanju: ono je održano po svim pravilima, kamp kućica je bila smještena u udolini na livadi sa napajanjem iz agregata 2,2 KW, koji je bio udaljen tako da ga nismo ništa čuli! Uz osnovni uređaj korišteno je i pojaćalo do 500 W. Od antena koristio se na rotatoru HY GAIN Beam-exporer od 40m na više.  Postavljen je bio na hidrauličnom stupu visokom 24m. Za 80 i 160 m postavljene su zasebne žičane antene.

HAMFEST se mogao nositi sa mnogima koji se organiziraju na raznim stranama i nivoima. Uz beskonačno mnogo prostora samo se trebalo sve dobro organizirati, što im je i uspjelo na zavidnom nivou!  Imao je međunarodni značaj,  jer osim mnoštva domaćih kolega bilo je mnogo njih iz Njemačke, od sjevera do juga, pridružila se oba dana i vrlo dobra operatorka, Laila, HZ1HZ, dobro znana mnogim operatorima,  te prisustvo nas iz 9A! Bio je postavljen i buvljak, video prezentacija njihovih aktivnosti ali također i sa naših FF aktivacija pa i sa naše IOTA/LH  aktivacije sa Palagruže 2016! Također je održano predavanje o ARG-u, potrebnoj opremi, a nakon toga su se postavili predajnici u šumi i veći broj mladih je sa slušalicama na ušima i prijemnikom s antenom pošlo u potragu.  Uz nezaobilazno druženje preko 100 osoba (!), često i s obiteljima, cijelo vrijeme je radila dobra kuhinja s jelima s roštilja uz nekoliko posebno dobrih salata, a kada se to sve dobro zalilo sa odličnim pivom, slijedio je težak odabir desetak vrsta kolača koji su već na pogled mamili! Oba dana se održala i lutrija na kojoj je svatko mogao nešto priložit i tako imao šansu da dobije nešto od drugoga. Tako smo za konjak u  našoj 9AFF boci uspjeli dobiti ručnu mini postaju Baofeng za 70 cm!

Zahvaljujemo se prvenstveno Evi i Herbertu na gostoprimstvu. Želimo njihovom klubu dobar uspjeh i naravno, nadamo se i daljnjoj suradnji, koju smo načelno dogovorili, iako nas daljina sprječava u češćim osobnim susretima.

Do slijedećeg druženja, 73!

U ime 9AFF ekipe: Franjo, 9A2MF

Author: 9A6AA

Amateur Radio Club Croatian Flora Fauna

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s