Amateur Radio Club „Croatian Flora Fauna“ 9A1WFF

Workshops: Electronics and Radio Communications (Elementary Schools Ljubljanica & Tituša Brezovačkog)

Leave a comment

19.12.2019.

Workshops: Electronics and Radio Communications.
(Preparations for the Young Technicians Competition, Elementary Schools Ljubljanica & Tituša Brezovačkog)

Radionice: elektronika i radiokomunikacije
(Pripreme za natjecanje mladih tehničara, OŠ Ljubljanica i OŠ Tituša Brezovačkog)

Kao što se iz naslova vidi, članovi Radiokluba HFF danas (19.12.2019.) odradili su dvije radionice kao dio priprema za 62. Natjecanje mladih tehničara. Zbog gužve “na terenu” radionice su provedene od 14.00 do 17.00 h u jednoj i od 14.00 do 15.30 h u drugoj školi.

U OŠ Ljubljanici učenici su se bavili izradom tehničke tvorevine. Riječ je o jednostavmom sklopu složenom na eksperimentalnim pločicama. Bila je to izuzetna prilika da se procjeni motorika prstiju učenika koji se do sada nikada nisu susreli s takvim radom. Sljedeći puta u igru “uskače” integrirani krug pa će biti potreban dodatni napor i učenika i mentora. Očekuje se da će ih takvo nešto dočekati na Županijskom nivou natjecanja.

Učenici OŠ Tituša Brezovačkog proučavali su amatersku radiogoniometriju. Kao što znamo to je sastavni dio ocjene u grupi Radiokomunikacije. Prostrano dvorište kao i tereni izvan školske ograde izvrsno su poslužili za praktični rad i shvaćanje što je to refleksija signala. Treba li naglasiti da su bili uspješni? Dapače, pojedinci su bili izvan očekivanoga! Odmah iza Nove godine, stižu i kod njih eksperimentalne pločice te vježbanje prstića pri izradi famoznih kratkospojnika.

Bez pomoći profesorica Vesne Galamboš i Andree Eberling Brkljačić današnje radionice ne bi bile uspješne pa su oba mentora (9A2HW i 9A6AA) bila izuzetno zadovoljna. Od učiteljica se sada očekuje da s učenicima, koji su se odlučili za ove pripreme, malo više porade na teoretskom dijelu gradiva njihovog školskog uzrasta a koji će biti sastavni dio pismenog testa.

Slijedi par dana odmora.

Author: 9A6AA

Amateur Radio Club Croatian Flora Fauna

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s