Amateur Radio Club „Croatian Flora Fauna“ 9A1WFF

9A1WFF aktivnosti tijekom mjeseca lipnja sa kolegama iz kluba OE7XKJ

Leave a comment

Početkom mjeseca lipnja, provedene su sve planirane aktivacije sa kolegama iz OE7.

Počeli smo 08.06.2022 sa usponom na vrk Učke, na Vojak i tamo su svi prisutni operatori odradili aktivaciju SOTA, referenca SOTA 9A/PH-012: OE7EVI-Eva, OE7MPN-Monika, OE7MPI-Mich, OE7TIR-Stefan, 9A8GHJ-Herbert, 9A3ST-Branko i 9A2MF-Franjo.
Vrijeme je nakon noćne kiše bilo vedro sa laganom burom, te je jedini problem bilo naš prijem i vjerovatno šuštanje u MIC! Sa tih 1400 m n/v, kolege iz Tirola bili su oduševljeni pogledom na Kvarner i Istru.
Odrađen je lijepi broj veza i te veze su važile i kao referenca 9AFF-0017, koju smo do kraja, nakon vrha odradili sa nižeg nivoa, južno od vrha.
Tamo se radilo sa dvije postaje, sa auto-baterijama na 40, 30 i 20m opsegu, te uz nekoliko DX postaja skupilo se dosta veza za nekoliko aktivatora.

Drugi dan, na red je došla aktivacija Palud-Palu, 9AFF-0046, gdje nam se u prvom dijelu pridružio i Hrvoje 9A2M, te je to bila prva njegova aktivacija u Istri, nakon već 5 odrađenih u Slavoniji.

Prema želji kolega, posebno OE7TIR (DJ7AO), treći dan smo aktivirali jedan od svjetionika, naravno, najatraktivniji nam je bio najbliži u Savudriji! Ispod kule svjetionika, doslovno u moru postavljen je stup sa inverted V antenom za KV i malo više portabl SAT parabola za rad preko QO-100. Tako je popunjen log sa vezama sa svih stana svijeta.

Time je dnevni plan bio ispunjen i bili smo sretni jer nas je poslužilo lijepo vrijeme preko dana, te nam je najavljena kiša u noći i po danu u četvrtak dobro došla za odmor i prepisivanje logova u kompjutore.

No, budući da se u četvrtak pojavio još jedan operater, OE7AJT-Andy, u petak popodne je aktivirana od strane četiri operatora i Motovunska šuma, 9AFF-0043.
Evi, Herbert i Andy su u slijedeći ponedjeljak, još prije povratka kući , aktivirali i Limski kanal, 9AFF-0030 te šumu Kontija, 9AFF-0044.
Najveći dio njih ja za ove prilike obukao nove “uniforme“ sa obilježjima našega kluba!

Anica-9A7YL nas je uglavnom dočekivala u večernjim satima sa okrijepom.

Zadovoljni organizacijom i svim ispunjenim planovima, na druženju uz pizzu i pivo, prijatelji iz OE7 su se zahvalili na druženju, dodijelili nam jednu prigodnu diplomu te pozvali nas petero da se prvi vikend u rujnu nađemo kod njih u Tirolu na lokalnom hamfestu.
Ujedno bi se iz Tirola u smjenama radilo u jednom natjecanju. Dvojac, 9A22NA i 9A2MF su to već probali 2019. godine.

Ovime se nastavlja dobra suradnja između našega kluba i OE7XKJ kluba iz Kufsteina!

Do slijedeće prilike, 44/73 de Franjo 9A2MF

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s