Amateur Radio Club „Croatian Flora Fauna“ 9A1WFF

Radioamaterski kamp “Ljeto na Sljemenu” 2. dan

Leave a comment

Nakon prve noći na Sljemenu svi smo se probudili dobro naspavani i željni učenja i rada, pa je nakon doručka pao i dogovor što će se sve raditi kroz dan.

Grupa se podijelila na 2 dijela i krenula s radom.
Oni koji nemaju položen radioamaterski ispit krenuli su s tečajem za polaganje radioamaterskog ispita, dok su drugi s jednim od voditelja počeli postavljati antene i radiostanicu sa kojom će tokom trajanja kampa biti aktivne postaje 9A0HRS i 9A0FF.
Pozivne oznake 9A0HRS i 9A0FF će ujedno biti korištene i za aktiviranje reference iz programa Hrvatske flore i faune, 9AFF-0013, Park prirode Medvednica.

Učenici su sudjelovali u izradi, mjerenjima i postavljanju antena te spajanje istih sa radio stanicama u funkcionalnu cjelinu.

Nakon ručka svi skupa smo krenuli na jedan mali izlet na vrh Sjeme udaljen 15-ak minuta hoda od kampa, odakle smo preko radioamaterskog repetitora odradili par veza, tako da su neki po prvi put u praksi čuli kako se ispravno ostvaruje radio amaterska veza.

Nakon povratka u hotel krenuli smo dalje učiti kako ispravno zalemiti elektroničke elemente, a kad smo to naučili, red je da i napravimo svoj prvi jednostavni samostalni sklop – Sovu sa svjetlećim očima.

A kako je već kasno i svi smo umorni  i puni dojmova od cijelog dana, vrijeme je za spavanje i sutra u nove radne pobjede.

Pozdrav sa Sljemena,
73 de Ivica 9A2HW i Branko 9A3ST

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s